Oppdrett

 

Hjorteoppdrett er en forholdsvis ny næring i Norge.
I dag er det ca 63 oppdrett her i landet.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Etterspørselen etter hjortekjøtt er stor.
  • Hjorten kan utnytte areal som ikke har stor alternativ bruksverdi.
  • Hjorteoppdrett er forholdsvis lite arbeidskrevende sammenlignet med tradisjonelt husdyrhold.
  • Det krever mindre investering i form av bygningsmasse sammenliknet med tradisjonelt husdyrhold.
  • Hjortekjøtt er et eksklusivt nisjeprodukt med høg kilopris.
  • Holder kulturlandskapet i hevd.

Ulemper:

  • Det finnes ingen etablerte slakte- og omsetningsordninger.
  • Dette må man finne ordninger på selv, men i tillegg så har en da sjansen til å ta ut større verdi av det en selger.

Kostnader ved hjorteoppdrett

  • Gjerdekostnadene og rydde gater til gjerdinga er den store kostnaden.
  • Selve kostnadene på gjerdematerialet vil komme på ca. 60,- pr. m.
  • Livdyr: kalver: 7500,- 1 1/2 åringer: 7-10 000,- voksne: 10-15 000,-


"Dette er himmelske råvarer"

jublet juryleder i Det Norske Måltid, Bent Stiansen, da han vurderte smak, konsistens og utseende på hjortefileten fra Løiten Hjorteoppdrett.

Velkommen

Du er velkommen til en hyggelig smaksopplevelse her hos oss!

Løiten Hjorteoppdrett

Brendholen

2344 Løten

Telefon: 922 57 963

post@loitenhjorteoppdrett.no
www.loitenhjorteoppdrett.no

mat